viernes, 18 de mayo de 2012

Declaraciones institucionales


Reproducimos:

"La Comissió d'Hàbitat Urbà i Medi Ambient acorda, en el marc de la redacció del Pla de la Biodiversitat de Barcelona:

1. Reiterar el compromís de l’Ajuntament de Barcelona en la defensa dels drets dels animals per tal de fomentar una millor comprensió i una bona convivència entre els humans i les espècies d'animals lliures, semidependents i en captivitat que viuen al terme municipal.

2. Revalidar l’acord del Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona de 2004 en el que Barcelona va esdevenir la primera gran capital a nivell mundial a declarar-se «ciutat amiga dels animals».

3. Definir un acte de commemoració del 10è aniversari de les primeres polítiques clarament animalistes aprovades per el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona.

4. Reclamar al Comte de Barcelona, el compliment i respecte pels preceptes, valors i normes que defineixen el sentir i la voluntat de la nostra ciutat vers els animals."
...

Tal y como está el panorama últimamente en Barcelona, no está muy claro como hay que tomarse este tipo de declaraciones institucionales. El último punto puede interpretarse como cada uno quiera: hay quien lo quiere presentar como una "reprobación" a los actos cometidos por el Rey Juan Carlos (Conde De Barcelona) en la tristemente famosa cacería de Botswana.
Este tipo de declaraciones de cara a la galería suenan más a "brindis al Sol" que a otra cosa: nos gustaría ver iniciativas más concretas, reales y palpables de que el ayuntamiento de esta ciudad realmente se preocupa por la biodiversidad y el respeto a los animales.

No hay comentarios:

Publicar un comentario